Seo και Web Design: Γιατί είναι σημαντικό;

Οι λόγοι που το κάνουν σημαντικό

 

Ως ιδιοκτήτης – διαχειριστής μιας ιστοσελίδας, ένα πράγμα στο οποίο θέλεις να επικεντρωθείς είναι να προσελκύσεις άτομα στο website σου. Και όταν το πετύχεις αυτό, θα πρέπει να έχεις φροντίσει ο ιστότοπός σου να είναι αισθητικά ευχάριστος αλλά και φιλικός ως προς το SEO.

Ένας σωστός σχεδιασμός του site σου σε συνδυασμό με ένα καλό SEO μπορεί να φέρει απίστευτα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα σου και να κάνει την εμπειρία πλοήγησης των χρηστών πιο ευχάριστη.  Άλλωστε, αυτός είναι ο σκοπός όταν ένας χρήστης μπαίνει στην ιστοσελίδα σου, σωστά; Δεν είναι ωραίο να μπαίνει κόσμος στο μαγαζί σου και να είναι αχούρι…

Ας δούμε λοιπόν μαζί τους λόγους για τους οποίους το SEO-friendly web design είναι πολύ σημαντικό για σένα και για την επιτυχία της ιστοσελίδας σου.

 

1. Κρατάς τους επισκέπτες που προσελκύεις

Μπορεί να έχεις e-shop ή να έχεις μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σου. Ό,τι και αν έχεις δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι οι επισκέπτες σου να μένουν αρκετή ώρα μέσα στο website σου και να εξερευνήσουν τις υπηρεσίες / προϊόντα που εσύ έχεις.

Είμαστε σίγουροι πως ξέρεις άλλωστε ότι η επισκεψιμότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας διαδικτυακής επιχείρησης. Αναρωτιέσαι πώς θα γίνει αυτό; Θα γίνει όταν το SEO και το Web design συνεργαστούν ομαλά μαζί.

Το SEO είναι αυτό που σε βοηθάει στην υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό στην πράξη, σημαίνει ότι είσαι πιο εύκολα ορατός στην μηχανή αναζήτησης της Google, όταν οι υποψήφιοι πελάτες σου αναζητούν κάτι που προσφέρεις. Σαν να φοράς φωσφοριζέ γιλεκάκι μέσα στη νύχτα.

Από την άλλη, ο σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι αυτός που θα κάνει την πλοήγηση ευκολότερη για τους χρήστες σου, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους υποψήφιους πελάτες σου. Και όταν εστιάζεις σε αυτά που έχουν περισσότερη σημασία για τους πελάτες σου, τότε προσελκύεις περισσότερους, άρα αυξάνεις και τα κέρδη της επιχείρησής σου. Αλυσιδωτή αντίδραση λοιπόν.

 

2. Παρέχεις καλύτερη εμπειρία πλοήγησης

Σου έχει τύχει ποτέ να μπαίνεις σε έναν ιστότοπο που στην αρχή σου φαίνεται όμορφος αλλά συνεχίζοντας την πλοήγησή σου τελικά να χάνεται κάπου η ουσία; Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην επιλογή γραμμάτων, χρωμάτων αλλά και στο μέγεθος της γραμματοσειράς.

Μπορεί να υπάρχουν πολλές σελίδες με μπλοκ περιεχομένου σε ασυνήθιστα σημεία, με υπερβολικά πολλούς συνδέσμους οι οποίοι δεν έχουν ξεκάθαρο σκοπό και που τελικά οδηγούν τον χρήστη στην έξοδο. Μπορεί ο ιστότοπος να έχει εφαρμόσει ορισμένα στοιχεία SEO αλλά αυτό δεν είναι αρκετό αν το website δεν είναι ευανάγνωστο και εύκολο στην πλοήγηση.

Ωστόσο, μία καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα θα κρατήσει τον χρήστη αρκετή ώρα ενεργό, προσφέροντάς του μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Ο χρήστης δεν θα έχει αντιπερισπασμούς και θα βρει οποιαδήποτε πληροφορία ψάχνει για τα προϊόντα / υπηρεσίες σου πιο εύκολα.

Και όταν το κάνει αυτό, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να κάνει μια δράση, η οποία μπορεί να είναι μια αγορά αν έχεις e-shop ή να επικοινωνήσει μαζί σου για τις υπηρεσίες που παρέχεις, αν έχεις ιστοσελίδα.

Είτε το ένα, είτε το άλλο, τελικά ο χρήστης βρίσκει αυτό που θέλει και εσύ αποκτάς περισσότερα οφέλη για την επιχείρησή σου.

 

3. Ένα καλά σχεδιασμένο website έχει μεγαλύτερα ποσοστά μετατροπής

Η προσέλκυση ατόμων στον ιστότοπό σου είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι οι χρήστες που μπαίνουν στο website σου να προβούν σε μια ενέργεια, η οποία μπορεί να είναι μια εγγραφή στο newsletter σου ή ακόμη και να ψωνίσουν κάτι. Επομένως, αν η ιστοσελίδα σου έχει σωστό περιεχόμενο και σχεδιασμό, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ο χρήστης να προβεί σε αυτή την ενέργεια. Άρα το ποσοστό μετατροπής αυξάνεται και μαζί με αυτό αυξάνονται και τα κέρδη σου.

 

4. Το SEO Web Design αυξάνει τα οργανικά σου αποτελέσματα

Τα οργανικά αποτελέσματα είναι τα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google που δεν είναι διαφημίσεις.

Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι τα περισσότερα άτομα προτιμούν να κάνουν κλικ σε ένα οργανικό αποτέλεσμα αναζήτησης, παρά σε μια διαφήμιση επειδή το να βρίσκεσαι στην κορυφή των αποτελεσμάτων δείχνει στους χρήστες ότι ο ιστότοπός σου είναι ο καλύτερος για να “απαντήσει” στην ερώτησή του.

Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google, βελτιώνουν συνεχώς τους αλγόριθμούς τους για να διασφαλίσουν ότι οι καλύτεροι ιστότοποι είναι στην κορυφή και ότι οι χρήστες θα βρουν αυτό που πραγματικά ψάχνουν.

Άρα, αν έχεις καλή στρατηγική SEO και το site σου είναι καλά σχεδιασμένο, τα οργανικά αποτελέσματά σου συνεχώς θα αυξάνονται και μαζί με αυτά και οι πελάτες σου.

 

5. Σου προσφέρει θετικές αξιολογήσεις

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 44% των ατόμων θα προειδοποιήσει τουλάχιστον έναν φίλο του για μια κακή εμπειρία σε έναν ιστότοπο, ενώ το 79% δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά σε αυτόν τον ιστότοπο.

Ακόμη, το 80% των ατόμων ελέγχει τις κριτικές για μια επιχείρηση πριν αγοράσει κάτι. Άρα, μια πιθανή κακή φήμη μπορεί να σου κοστίζει το 70% των δυνητικών σου πελατών. Σκέψου, είναι αυτή η πραγματική προσοχή που θέλεις από τους πελάτες σου; Σίγουρα όχι!

Από την άλλη, όταν το SEO και το Web Design συνδυαστούν ομαλά, μπορούν να αφήσουν μια θετική εντύπωση για την ιστοσελίδα σου και επομένως για το brand σου.

Και όταν γίνεται αυτό, δίνει μια παραπάνω ώθηση στους χρήστες να γράψουν μια θετική κριτική. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι θετικές αξιολογήσεις αυξάνουν την εμπιστοσύνη των δυνητικών πελατών σου ως προς το brand σου, που είναι μια από τις πιο βασικές αρχές στο Marketing.

Και αν θες να μάθεις πώς η δική σου ιστοσελίδα μπορεί να συνδυάσει καλύτερα το SEO και το Web Design μαζί, επικοινώνησε μαζί μας και έλα να συζητήσουμε για το δικό σου project!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ