Ο πεντάλογος του επιτυχημένου Domain name - D3 Solutions

Ο πεντάλογος του επιτυχημένου Domain name

 

Η επιλογή ενός domain name είναι σαν τα βαφτίσια: αν μπει το λαδάκι στο κούτελο, άντε να το ξεβγάλεις… Το ίδιο ισχύει και στις ιστοσελίδες: η αλλαγή ονόματος σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στο SEO του site. Για να μην πέσεις λοιπόν στη λούμπα, ακολούθησε από την αρχή τις παρακάτω συμβουλές.

 

Το μέγεθος μετράει…

…όπως λέει ο πάνσοφος λαός, όμως στην περίπτωσή μας το μικρότερο είναι και καλύτερο. Προσπάθησε να βρεις ένα μικρό και περιεκτικό όνομα (όχι πάνω από 2 λέξεις) γιατί εκτός του ότι είναι πιο εύκολο στη χρήση, είναι και πιο ωραίο αισθητικά (π.χ. σε μια επαγγελματική κάρτα).  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία παύλα για να χωρίσουμε δύο λέξεις και επειδή «το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι», έτσι μπορούμε να βρούμε μια λύση σε περίπτωση που το αρχικό όνομα που θέλαμε είναι μη διαθέσιμο. Βολική η παύλα αλλά να είναι η έσχατη λύση και φυσικά «να-μην-παραγίνει-το-κακό-με-τις-παύλες».

 

Ευκολάκι

Τι εννοούμε μ’ αυτό; Θα πρέπει να είναι εύκολο να το θυμάται κάποιος, να το πεις ή να το γράψεις χωρίς να γίνουν λάθη και παρερμηνείες. Επίσης προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στην ορθογραφία. Τα greeklish καλό είναι να αποφεύγονται στα domain names. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι μπορεί να απευθύνεσαι και σε μη ελληνόφωνες που δε γνωρίζουν τα «η» και «ω» της ελληνικής γλώσσας.

 

Keywords, Keywords, Keywords

Συμπερίλαβε στο όνομα της σελίδας σου κάποια από τις βασικές λέξεις – κλειδιά που θα χρησιμοποιήσει κάποιος στην αναζήτηση. Για παράδειγμα αν έχεις μια ακαδημία τένις, είναι θετικό η λέξη “tennis” να εμπεριέχεται στο domain name. Οι μηχανές αναζήτησης θα το εκτιμήσουν δεόντως.

 

Think out of the box

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με ονόματα άσχετα με το αντικείμενό τους, πχ Google, Bing κλπ. Βρες λέξεις οι οποίες είναι δημιουργικές, κάνουν «κλικ» και συνδέονται με κάποιο πιο «ανορθόδοξο» τρόπο με την επιχείρησή σου, ειδικά όταν ο τομέας που δραστηριοποιείσαι είναι αρκετά κοινός και δημοφιλής, όπως για παράδειγμα το web design ή ο γάμος.

 

Branding

Αν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, έχει καλώς. Αν όμως είναι της μορφής tomeraklidikotoubarbagianni.gr ή panosexagoges.gr, τότε προφανώς πρέπει να βρεθεί άλλη λύση…

 

Στην τελική, καλό είναι να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη, βρε αδερφέ. Εκεί θα καταλάβεις αν η επιλογή σου είναι σωστή ή όχι. Ρώτα λοιπόν τον περίγυρό σου. Κάνε το τεστ του τηλεφώνου και αν πεις στο συνομιλητή σου ότι το όνομα του site σου είναι stargos.gr αλλά ακούσει starwars.gr (ειδικά αν δεν μένει και στ’ Άργος, πολύ πιθανό), τότε προσανατολίσου σε κάτι διαφορετικό!

Αν πάλι δυσκολευτείς, είμαστε στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσουμε να βρεις το ιδανικό domain name! Επικοινώνησε μαζί μας τώρα για δωρεάν συμβουλές: info@d3solutions.gr | 2751 151652

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ