Κατασκευή ιστοσελίδων eshop: 8 Οφέλη για μικρά brands | D3 Solutions - Digital Agency

Ήρθε η ώρα το brand σας να αποκτήσει το δικό του eshop;

Οι παραγγελίες σας είναι παντού! Έχουν καταλάβει:

 • το inbox του Instagram,
 • τα αιτήματα μηνυμάτων,
 • τα κύρια,
 • τα γενικά,
 • έχουν γεμίσει το inbox του Facebook,
 • του Tik Tok,
 • το email σας και,
 • κάποιες ήρθαν και με ταχυδρομικά περιστέρια!

Η κατάσταση επιβάλλει την κατασκευή eshop, για αυτό και ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο για την κατασκευή ιστοσελίδων eshop για μικρές επιχειρήσεις που έχουν δημιουργηθεί και ανθίσει στα social media.

 

Κατασκευή ιστοσελίδων eshop: 8 Οφέλη για μικρές επιχειρήσεις

Πολλές φορές, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι διστακτικοί μπροστά στην επένδυση για την κατασκευή ιστοσελίδων eshop και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τα έξοδα διαφήμισης, παραγωγής και διανομής των εμπορευμάτων είναι ήδη στα ύψη και το γνωρίζουμε πολύ καλά από πρώτο χέρι.

Όμως, τις περισσότερες φορές, η επένδυση σε μια επαγγελματική ψηφιακή παρουσία είναι εκείνη που σας βοηθά να κάνετε το επόμενο βήμα και να ελευθερώσετε χρόνο με αυτοματοποιημένες διαδικασίες (που τώρα κάνετε χειρωνακτικά). Έτσι, μπορείτε να αφοσιωθείτε στην παραγωγή των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας, στο μάρκετινγκ και την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση πελατών.

Ας τα δούμε αναλυτικά.

 

1. Ενισχύετε την εικόνα του brand σας

Με ένα επαγγελματικό eshop ενισχύετε την εικόνα της επιχείρησής σας, εμπνέετε μεγαλύτερη ασφάλεια στον χρήστη και είναι πιθανότερο να θυμάται την επωνυμία σας, συγκριτικά με την απλή περιήγηση στα social media. Γιατί; Υποθέστε, για παράδειγμα, πως το προϊόν σας είναι το Χ και το brand σας το Ψ. Είναι πιθανότερο να μείνει στο μυαλό του καταναλωτή ως «το Χ που το είδα στο Ψ», σε αντίθεση με μια επιχείρηση του Instagram που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι «το Χ που το είδα στο Instagram».

Έτσι ακριβώς λειτουργούν και επιχειρήσεις που δεν έχουν δική τους ψηφιακή παρουσία, αλλά χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο πλατφόρμες και marketplaces, όπως το Amazon, το Ebay, το Etsy και το Skroutz. Στο μυαλό του καταναλωτή αποτυπώνεται η αγορά ως «το Χ προϊόν που πήρα από το Amazon ή το Ebay» κ.λπ.

Plus, όταν αυτές οι επιχειρήσεις αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους, επηρεάζεται άμεσα η λειτουργία και της δικής σας επιχείρησης. Αλλά τα ξέρετε από πρώτο χέρι, με τις αλλαγές και συχνές ανατιμήσεις του Skroutz, όπως και με το κλείσιμο της υπηρεσίας shopping του Instagram. Δε λέμε να μη χρησιμοποιείτε τις πλατφόρμες αυτές, απλά φροντίστε και το δικό σας brand.

 

2. Κατασκευή ιστοσελίδων eshop = Καλύτερη εμπειρία αγορών

Με την επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδων eshop η εμπειρία αγορών αναβαθμίζεται πολύ. Με ένα καλό website βοηθάτε τους πελάτες σας να πλοηγηθούν με την ησυχία τους, να δουν τα αποθέματα των προϊόντων σας, τις αναλυτικές περιγραφές τους και να ολοκληρώσουν τις αγορές τους εύκολα και γρήγορα.

Δημιουργώντας ένα όμορφο ηλεκτρονικό κατάστημα, μεταδίδετε κάτι από το όραμά σας στον χρήστη, ενώ με τη σωστή υλοποίηση και την άμεση τεχνική υποστήριξη εξασφαλίζετε την ομαλή λειτουργία του καταστήματός σας όλον τον χρόνο (ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα, που οι επισκέψεις απογειώνονται!).

 

3. Περισσότερες επιλογές πληρωμής

Όταν δουλεύετε μέσω παραγγελιών με dm, οι επιλογές στους τρόπους πληρωμής είναι πολύ περιορισμένες. Δεν μπορείτε να προσφέρετε εύκολα επιλογές δόσεων και πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Οι περισσότεροι δουλεύετε με καταθέσεις και αντικαταβολές, που όλοι γνωρίζουμε πόσο προβληματικές είναι στην Ελλάδα.

Ξεχωρίστε από τον ανταγωνισμό, προσφέροντας πολλές και καινοτόμες λύσεις πληρωμών μέσα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, για να αισθάνονται οι πελάτες σας ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Επιλέξτε επαγγελματίες developers για τις υλοποιήσεις αυτές και την κατασκευή ιστοσελίδων eshop, ώστε να είναι εγγυημένη η ασφάλεια των δεδομένων που μοιράζονται οι χρήστες με την επιχείρησή σας.

 

4. Οργάνωση παραγγελιών και αποθεμάτων

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα ενός eshop είναι η οργάνωση:

 • Έχετε όλες τις παραγγελίες σας μαζεμένες σε ένα σημείο.
 • Oργανώνετε εύκολα τα αποθέματά σας, ώστε να μη βρίσκεστε συχνά στη δύσκολη θέση να διαχειρίζεστε ελλείψεις σε παραγγελίες.
 • Δημιουργείτε εύκολα προσφορές και εκπτώσεις με προωθητικούς κωδικούς, συνεργασίες και διαφημιστικές ενέργειες.

Η σωστή οργάνωση θα σας γλιτώσει χρόνο, μειώνοντας έτσι τις καθυστερήσεις των αποστολών και αυξάνοντας την ικανοποίηση των πελατών σας.

 

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ESHOP

 

5. Follow up emails και email marketing

Επίσης, η αυτοματοποίηση σε follow-up emails μετά από κάθε αγορά, η ενημέρωση για προϊόντα ξεχασμένα στο καλάθι, αλλά και η ευκαιρία να μεγαλώσετε τη λίστα των επαφών σας για το newsletter σας και να ξεκινήσετε αποδοτικό email marketing είναι μερικά ακόμη από τα πολλαπλά οφέλη, που θα έχετε όταν χαρίσετε στην επιχείρησή σας ένα όμορφο και γρήγορο ηλεκτρονικό κατάστημα.

 

6. Κατασκευή ιστοσελίδων eshop = Analytics και δεδομένα αγορών

Έχοντας δεδομένα αγορών, μπορείτε να προσαρμόζετε τα έξοδα και τις επενδύσεις της επιχείρησής σας καλύτερα. Αφιερώνοντας χρόνο στην κατανόηση της συμπεριφοράς των πελατών σας μέσα από τα data των αγορών που κάνουν, μπορείτε να δημιουργήσετε εποχικότητες, εκπτωτικούς κωδικούς σε προϊόντα που δεν κινούνται εύκολα ή σε εκείνους που κινούνται εύκολα, όταν έχετε ανάγκη από ρευστότητα κ.λπ.

Τώρα που και η Google καταργεί τα λεγόμενα 3rd party cookies και οδεύουμε σε μια cookieless εποχή, όπου τα δεδομένα των πελατών και των χρηστών που κινούνται στο διαδίκτυο δε θα είναι εύκολα προσβάσιμα, η απόκτηση δικών σας data και analytics θα αποδειχθεί σωτήρια.

 

7. Είσοδος σε μεγαλύτερες αγορές

Φυσικά, με τη δημιουργία ενός eshop μπορείτε να μπείτε σε μεγαλύτερες αγορές, ειδικά αν αξιοποιήσετε το SEO. Από εκεί που οι πελάτες σας για να σας βρουν θα έπρεπε να ψάξουν στο Instagram, το Facebook ή το TikTok, τώρα μπορείτε να εμφανίζεστε εσείς μπροστά τους στις αναζητήσεις που κάνουν στην Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Γιατί να αφήνετε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να εμφανίζεστε οργανικά σε εκείνους που ήδη αναζητούν αυτό που πουλάτε;

Tip: Ξέρουμε πως η ψηφιακή παρουσία σας γίνεται όλο και πιο απαιτητική, για αυτό και εμείς σας συμβουλεύουμε να μάθετε όσα περισσότερα γίνεται γύρω από τον ψηφιακό κόσμο, ώστε να μπορείτε να καλύπτετε κάποιες από τις απαιτούμενες εργασίες μόνοι σας, αλλά και να μπορείτε να επικοινωνείτε σωστά τις ανάγκες σας και να αξιολογείτε τους συνεργάτες σας.

 

8. Το eshop σας σάς ανήκει

Για το τέλος, αφήσαμε το πιο σημαντικό: Ένα eshop είναι δικό σας. Δεν εξαρτάται από πλατφόρμες, επιχειρήσεις αλλωνών, όπως τα marketplaces, δεν έχει συνεχώς νέες χρεώσεις και αλλαγές που δεν οφείλονται σε σας. Είναι δικό σας. Γι αυτό και πάντα προτείνουμε να επιλέγετε την κατασκευή ιστοσελίδων eshop σε WordPress με WooCommerce, παρά σε πλατφόρμες, όπως είναι το Shopify.

 

Κατασκευή ιστοσελίδων eshop με την D3 Solutions

Κάντε το επόμενο βήμα και δώστε στη νέα σας επιχείρηση τον ψηφιακό χώρο που της αναλογεί με την κατασκευή ιστοσελίδων eshop από την D3 Solutions. Δείτε έργα που έχουμε υλοποιήσει και projects που έχουμε αναλάβει, εμπνευστείτε και ελάτε να συζητήσουμε λύσεις που θα απογειώσουν την ψηφιακή σας παρουσία.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ