Τι χρειάζομαι για να κατασκευάσω την ιστοσελίδα μου; | D3 Solutions - Digital Agency

Τα απαραίτητα εφόδια για την κατασκευή της ιστοσελίδας σου

 

Όταν έχεις πάρει την απόφαση να κατασκευάσεις τη δικιά σου ιστοσελίδα είναι λογικό να έχεις πολλές ερωτήσεις. Μία από αυτές είναι τι χρειάζεται μια ιστοσελίδα για να δημιουργηθεί και να ανέβει στο διαδίκτυο.

Με αυτό το άρθρο θα σου λυθούν όλες οι απορίες, έτσι ώστε να έχεις μια πλήρη εικόνα πριν ξεκινήσεις. Θα δημιουργήσουμε έναν οδηγό ή καλύτερα μία checklist σαν αυτή που φτιάχνεις πριν βγεις από το σπίτι να πας στο σούπερ μάρκετ (φτιάχνεις, έτσι…;).

Δε θα σε κουράσουμε με το τεχνικό κομμάτι. Αυτό αφορά εμάς στην D3 Solutions που ειδικευόμαστε στην κατασκευή ιστοσελίδων, πάντα σε επικοινωνία με τον πελάτη για την παρουσίαση του καλύτερου αποτελέσματος.

Κάποιους όρους μπορεί να τους έχεις ακούσει, αλλά να μην ξέρεις ακριβώς τι σημαίνουν. Ο σκοπός είναι να καταλάβεις ακριβώς τι χρειάζεται μια ιστοσελίδα να κατασκευαστεί από το μηδέν.

Εμπρός λοιπόν!

 

Domain Name

Με αυτό που πρέπει να ξεκινήσεις είναι το Domain Name. Είναι το όνομα της ιστοσελίδας σου ή αλλιώς γνωστό και ως “Όνομα Χώρου”. Με το όνομα που θα επιλέξεις θα εμφανίζεται η ιστοσελίδα σου στο διαδίκτυο.

Κάθε αρχή και δύσκολη, οπότε εδώ πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στο όνομα που θα βάλεις. Κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν είναι οι εξής:

  • Πρέπει να χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον μία λέξη κλειδί σύμφωνα με το αντικείμενο ενασχόλησης της ιστοσελίδας σου. Το όνομα πρέπει να είναι μικρό και όσο το δυνατόν πιο ευκολομνημόνευτο.
  • Η κατάληξή του (δηλαδή: .gr, .com, .net, .org κλπ) πρέπει να είναι ανάλογη της χώρας στης οποίας το κοινό απευθύνεσαι. Άν απευθύνεσαι στην Ελλάδα τότε η καλύτερη κατάληξη είναι το .gr καθώς οι μηχανές αναζήτησης καταλαβαίνουν στις ρυθμίσεις του χρήστη και από ποια χώρα κάνει την αναζήτηση και του παρουσιάζουν τα κατάλληλα αποτελέσματα.
  • Τέλος, για την επιλογή του ονόματος ρώτα και κάποιον φίλο σου. Το πιασάρικο όνομα μπορεί να έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις. Αν ακόμα δυσκολεύεσαι, διάβασε το άρθρο μας σχετικά με την επιλογή του σωστού domain name.

 

Web Hosting

Ο χώρος που φιλοξενούνται οι ιστοσελίδες ονομάζεται Web Hosting. Ουσιαστικά, είναι ο πάροχος που προσφέρει υπηρεσίες διαθέτοντας τον εξοπλισμό ενός server στο internet.

Πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στον πάροχο και στο πακέτο hosting που θα επιλέξεις (μπορείς να επιλέξεις την D3 Solutions ας πούμε…), καθώς είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σου.

Οι τιμές έχουν μεγάλη απόκλιση ανάλογα με τις απαιτήσεις σου και τις δυνατότητες του server. Όμως, ένα καλό tip για την επιλογή του κατάλληλου πάροχου είναι να βρίσκεται διαθέσιμος όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αυτό τον τρόπο, όποιο πρόβλημα εμφανιστεί μπορεί να λυθεί με ένα απλό τηλεφώνημα ή ένα email.

 

Πιστοποιητικό SSL

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει όλα πιο αυστηρά γύρω από την ασφάλεια των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Οι περισσότερες ιστοσελίδες (ειδικά αν είναι e-shop) κρατούν προσωπικά δεδομένα και οι επισκέπτες εκτελούν οικονομικές συναλλαγές.

Το πιστοποιητικό ασφαλείας SSL (Secure Sockets Layer) είναι ένα από τα άκρως απαραίτητα που πρέπει να έχει η ιστοσελίδα σου και αφορά τη δημιουργία μίας κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ του server σου και του browser του χρήστη που συνδέθηκε στο site σου.

Μάλιστα, τα περισσότερα και δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης, χαρακτηρίζουν αυτόματα ως μη ασφαλή τις ιστοσελίδες που δε διαθέτουν πιστοποιητικά ασφαλείας SSL. Η Google δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια και από το 2014 και μετά χρησιμοποιεί το moto “HTTPS everywhere”.

 

Συλλογή Περιεχομένου

Τα κείμενα, οι εικόνες και τα βίντεο αφορούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για να κριθεί ένας ιστότοπος πετυχημένος. Δεν είναι τυχαίο, ότι όσοι ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων θεωρούν το περιεχόμενο “βασιλιά”.

Η δημιουργία και η συλλογή όλου του περιεχομένου που θέλεις να προσθέσεις πρέπει να είναι ποιοτική και μοναδική. Εκτός από τις μηχανές αναζήτησης, αυτός που πραγματικά θέλεις να αγαπήσει την ιστοσελίδα σου είναι ο επισκέπτης. Το κατάλληλο περιεχόμενο μπορεί να το καταφέρει αυτό και να αποκτήσεις με αυτό τον τρόπο τους μεγαλύτερους φανατικούς οπαδούς.

Όμως, ένα website με συνταγές μαγειρικής (πεινάσαμε τώρα…) δεν μπορεί να έχει τα ίδια κείμενα, βίντεο και εικόνες με μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Ο λόγος είναι ότι κάθε ιστοσελίδα στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινό.

Ένα business website πρέπει να περιέχει κείμενα που προσφέρουν γνώση και αξία στον αναγνώστη, λύνοντας ταυτόχρονα κάθε προβληματισμό ή απορία που μπορεί να έχει ο επισκέπτης. Επίσης, καλό είναι οι εικόνες και τα βίντεο να ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να αγαπήσουν το site και οι μηχανές αναζήτησης.

Για τα portofolio website λένε ότι αξίζουν όσο η χειρότερη εικόνα του. Για αυτό πρέπει να εστιάσεις να μην υπάρχουν αδύνατες εικόνες. Μπορεί να έχεις τη μεγαλύτερη συλλογή από φωτογραφίες, αλλά περιόρισε τη στα ισχυρότερα και καλύτερα έργα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να δώσεις προσοχή στις εικόνες, έτσι ώστε να είναι μεν οι πρωταγωνιστές αλλά να μη δημιουργούν πρόβλημα φόρτωσης της ιστοσελίδας.

Όσον αφορά σε ένα e-shop πρέπει να δώσεις μεγάλη έμφαση στις περιγραφές. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις clopy – paste τα κείμενα των προϊόντων από το site του προμηθευτή, γιατί μπορεί να είναι πολύ τεχνικά για παράδειγμα. Δημιούργησε προτάσεις και λέξεις με δικά σου λόγια τα οποία θα έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν οι καταναλωτές στην αναζήτηση τους. Το περιεχόμενο πρέπει να πείθει τον επισκέπτη για την αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας που προσφέρει το eshop με σημαντικές πληροφορίες όπως τα βίντεο, η ανάλυση του κόστους και η περιγραφή όλων των χαρακτηριστικών.

 

SEO

Όταν πλέον έχεις κατασκευάσει την ιστοσελίδα σου και είναι έτοιμη να δεχτεί τους επισκέπτες δεν πρέπει να ξεχάσεις ένα πολύ σημαντικό κομμάτι: Το SEO (Search Engine Optimization). Να έχει γίνει τόση δουλειά και να μείνει μεταξύ μας;

Το SEO είναι εξαιρετικής σημασίας για την πορεία και τον δρόμο στην επιτυχία που πρέπει να χαράξει το site σου.

Είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλα, καθώς μπορεί να μεγαλώσει σημαντικά το πελατολόγιο σου, να εδραιώσει την επιχείρηση σου απέναντι στους ανταγωνιστές και φυσικά να αυξήσει τα κέρδη σου.

Ελπίζουμε να πήρες μια ιδέα για το τι χρειάζεται να κατασκευάσεις μία ιστοσελίδα από την αρχή. Αν όμως έχεις κι άλλες ερωτήσεις και δε σου λύθηκαν όλες οι απορίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο +30 2751 151652 ή στη φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις στην ιστοσελίδα της D3 Solutions. Εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε ότι σε απασχολεί στην κατασκευή μιας πετυχημένης ιστοσελίδας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ