Τεχνική υποστήριξη website & eshop: Τι σημαίνει στην πράξη; | D3 Solutions - Digital Agency

Γιατί να φέρετε το eshop σας ή το website σας σε μας

Πολλές φορές συναντάμε online επιχειρήσεις που για πολλούς και διαφορετικούς λόγους έχουν μείνει χωρίς τεχνική υποστήριξη website επειδή είτε το γνωρίζουν, αλλά δεν έχουν τον χρόνο να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες, είτε δεν το γνωρίζουν καν, λόγω κακών συνεργασιών και κακής συνεννόησης.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που το website ή το eshop σας έχει μείνει χωρίς support, εμείς στην D3 Solutions είμαστε εδώ για να προσφέρουμε εκ νέου στην ψηφιακή σας παρουσία όλα εκείνα που χρειάζεται, από υπηρεσίες hosting μέχρι ολική ανακατασκευή ιστοσελίδας.

 

Τι είναι η τεχνική υποστήριξη website;

Αρκετοί από εσάς έχετε βρεθεί στην αμήχανη θέση να χάσετε χρήμα και χρόνο, επειδή η τεχνική υποστήριξη στον ιστότοπό σας ήταν ανεπαρκής. Τι εννοούμε, όμως, όταν λέμε «τεχνική υποστήριξη website» και γιατί είναι σημαντικό ένας ιστότοπος να έχει συνεχή τεχνική υποστήριξη, όσο απλός και αν είναι, ακόμη κι αν είναι ένα απλό one-page website για μια υπηρεσία;

Το διαδίκτυο είναι ένας «ζωντανός οργανισμός», ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, στο οποίο τα websites προσαρμόζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ειδικά, αν έχετε μια ιστοσελίδα WordPress, αυτή χρειάζεται συχνά updates, τόσο στο ίδιο το WordPress, στο theme που χρησιμοποιεί (αν χρησιμοποιεί), αλλά και στα εκάστοτε plugins.

Ένα, όμως, από τα πιο σημαντικά σημεία είναι η παροχή back-up σε καθημερινή βάση και η διατήρησή του για 15 ημέρες. Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Φανταστείτε να πέσετε θύμα κακόβουλου λογισμικού (bots) ή hackers, οι οποίοι μπορεί να πραγματοποιούν αλλαγές στα κείμενα και την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας, να βάλουν links που να οδηγούν σε απάτες κ.λπ. Ακόμη και αν κοπεί η πρόσβαση αμέσως, έχει γίνει αρκετή ζημιά που θέλει ώρες, ίσως και μέρες για να διορθωθεί manually. Διατηρώντας ένα σωστό back-up, απλώς επαναφέρουμε τον ιστότοπο αμέσως στην κατάσταση που ήταν πριν από το χακάρισμα. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελεγχθεί ενδελεχώς η ιστοσελίδα καθώς είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να υπήρχε και απλώς να εκδηλώθηκε εκείνη τη στιγμή.

Επίσης, σίγουρα θα σας έχει συμβεί να εκτελείτε μια ενέργεια που κάνετε καθημερινά, π.χ. να καταχωρήσετε ένα προϊόν, μια παραγγελία ή ένα άρθρο και ξαφνικά να μη δουλεύει. Χωρίς κανέναν – προφανή – λόγο. Τα bugs είναι αναπόφευκτα, αλλά αν έχετε συνεργάτες που στέκονται δίπλα σας και λύνουν τα προβλήματα άμεσα, τότε τα bugs είναι απλά ενοχλητικές λεπτομέρειες και όχι καταστροφικά συμβάντα.

 

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 

Τεχνική υποστήριξη website για eshop

Αν έπρεπε να διαλέξουμε έναν τύπο website που να έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη από τακτική τεχνική υποστήριξη, αυτός θα ήταν είναι σίγουρα ένα eshop, μιας και εκεί διακυβεύονται πολλά. Γιατί; Γιατί σε ένα eshop, συνήθως, υπάρχει το πεδίο δημιουργίας λογαριασμού για τους χρήστες, όπου αποθηκεύουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους, ίσως και τρόπους πληρωμών. Ένα κενό ασφαλείας που δεν έχει αντιμετωπιστεί εγκαίρως, αφήνει περιθώρια σε επιτήδειους να κλέψουν τα δεδομένα αυτά, να χακάρουν προφίλ και να κάνουν ζημιά στην επιχείρηση και τους πελάτες σας.

Επίσης, ένα eshop έχει πολλές περισσότερες λειτουργικότητες από ένα απλό website, με νέα προϊόντα να καταχωρούνται καθημερινά, παλιά είδη να εξαντλούνται και να κατεβαίνουν, νέες υπηρεσίες να προστίθενται, νέοι τρόποι πληρωμής, περισσότερες επιλογές αποστολών κ.ο.κ.

Τέλος, ένα eshop προσαρμόζεται συνεχώς σε νέα δεδομένα, ικανοποιώντας τις επιθυμίες των πελατών του και τις τάσεις της αγοράς. Για να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά σωστά και εγκαίρως πρέπει να έχει από πίσω μια τεχνική υποστήριξη website που να ανταποκρίνεται άμεσα όχι μόνο σε βλάβες, αλλά και σε αναβαθμίσεις που προλαμβάνουν αυτές τις βλάβες.

 

Τεχνική υποστήριξη website και υπηρεσίες hosting

Εκτός από ολοκληρωμένες λύσεις τεχνικής υποστήριξης, στην D3 Solutions προσφέρουμε και υπηρεσίες hosting σε γρήγορους ιδιόκτητους servers της εταιρείας μας, εξασφαλίζοντας υψηλές ταχύτητες και τις καλύτερες παροχές ασφαλείας.

Αν αποφασίσετε να λάβετε και υπηρεσίες hosting παράλληλα με την τεχνική υποστήριξη website, εμείς θα αναλάβουμε δωρεάν τη δημιουργία των branded email λογαριασμών, το migration (μεταφορά) από τον τωρινό σας πάροχο φιλοξενίας στους δικούς μας servers και την καταχώρηση του eshop σας στο Cloudflare.

 

ΘΕΛΩ ΠΑΚΕΤΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & HOSTING

 

Γιατί ο πάροχος hosting μετράει;

Ένας καλός πάροχος hosting είναι εξαιρετικά απαραίτητος για την online επιχείρησή σας και είναι καλό να επενδύσετε εξαρχής σε έμπιστα συστήματα, που μπορούν να σας εγγυηθούν υψηλές ταχύτητες φόρτωσης, ενημερώσεις για όταν κάτι φαίνεται να μη λειτουργεί σωστά, τακτικά back-ups, ασφάλεια και φυσικά αξιόλογη και άμεση τεχνική υποστήριξη.

Αν ο πάροχος φιλοξενίας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός ιστότοπου, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να πέσει το website σας ανά πάσα στιγμή και να βλάψει την εικόνα σας ή να μην μπορεί να αντέξει εκατοντάδες ταυτόχρονους χρήστες και μαζικές παραγγελίες. Για παράδειγμα, ένα συχνό φαινόμενο είναι να επενδύει μια επιχείρηση ένα σεβαστό ποσό στη διαφήμιση σε κάποιον influencer, η οποία μπορεί να είναι και μόνο ένα story, άρα να έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής. Δεν είναι λίγες οι φορές, λοιπόν, που τα website πέφτουν μην μπορώντας να αντέξουν τη μαζική και ξαφνική επισκεψιμότητα που φέρνει μια επιτυχημένη διαφήμιση, «κουτσουρεύοντας» επί της ουσίας την επένδυσή σας. Δεν είναι κρίμα;

 

Τεχνική υποστήριξη website από την D3 Solutions

Κατανοούμε πως ως επιχειρηματίες έχετε πολλά στο κεφάλι σας κάθε μέρα και όσοι έχετε και φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα, πολλές φορές δεν ξέρετε ποιο να πρωτοφροντίσετε. Εμείς σας καταλαβαίνουμε όταν μας λέτε πως ψάχνετε συνεργάτες που δε θα χρειάζεται να ζητάτε τα αυτονόητα και να ελέγχετε, συνεχώς, αν τηρούνται τα προσυμφωνηθέντα. Είναι κουραστικό, είναι στρεσογόνο και σας τρώει πολύτιμο χρόνο.

Στην D3 Solutions κάθε φορά που αναλαμβάνουμε την κατασκευή ενός website ή eshop, παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις τεχνικής υποστήριξης και hosting και με αυτόν τον τρόπο εγγυώμαστε την απρόσκοπτη λειτουργία του ιστότοπού σας.

Φυσικά, από εκεί και πέρα θα χαρούμε ιδιαίτερα να φρεσκάρουμε το νέο σας website, να προσθέσουμε νέα κείμενα και νέο φωτογραφικό υλικό – αν διαθέτετε, να σας βοηθήσουμε με τις διαδικασίες του rebranding και να προσθέσουμε νέες λειτουργίες, ώστε να δούμε την επιχείρησή σας να απογειώνεται.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ